szombat, május 30, 2009

Triple X Felix

Triple X Felix



Egy másik,de nem az utolsó intézmény lakó gyermek rövid története.


Ez a röpke kis írás Triple X Felix-ről szól ,az árvaház másik,de nem utolsó kis lakójáról.
Felixet egy lucskos csatorna partján találták meg újságpapírba csomagolva.
A csavargó aki megtalálta olyan éhes volt,hogy akár megenni is képes lett volna a mozdulatlan csecsemőt, de amikor beleharapott a pici karjába, az keservesen felsírt.A csavargó úgy megijedt, hogy Felixet azon nyomban eldobta. Hatalmasat nyekkent és még a sírást is abbahagyta egy pillanatra.Ám a lelkiismerete nem hagyta a csavargót, mert hát az is volt neki és gyengéden felemelte a fiúcskát.Hazavitte az "otthonába" a szurok folyót átkötő híd alá.Az "otthon" egy dobozokból összetákolt vacok volt, kitudja milyen koszos rongyokkal ,felismerhetetlen kacatokkal bélelve. A csavaró adott neki menedéket...egy időre.
A babát nap közben magára hagyta, míg a városban guberált.A kisbaba addig más elfoglaltságot nem találva üvöltött torkaszakadtából.Odatévedt egy kóbor kutya,aki nagy szorgalommal nyalogatta a picike szemét azért,hogy ne sírjon,vagy csak azért,mert ízlett neki a sós könny.A baba elhallgatott és a kutya csemegéje a könny is elfogyott.Igy hát továbbállt.Hosszú volt a nap , a csavargó a városban borogatta a kukákat ,s a csecsemő csendben éhezett addig a híd alatti bolhás vacokban.
Amikor megérkezett végre az ember, előpakolta feneketlen zsebei tartalmát.Volt abban minden.Rohadt banán csücske, penészes paradicsom, zöldes színben játszó száraz kenyér.
A csavargó a pici szájába dugdosta a szemetet,de az újból üvölteni kezdett.Erre az előhúzott a zsebéből egy rühes kismacskát.A kismacska árva volt mint a csecsemő és mintha csak megérezte volna a másik árva sorsát odabújt , és hangosan dorombolva elaludt a fiúcska nyakán.Megnyugtatva ezzel a kis árvát,aki először érzett valami kis melegséget addigi rövid élete folyamán.
A csavargó pedig örülhetett, hogy végre csend lett és elaludhatott.
Másnap hajnalban azonban ,amikor felébredt nyugtalanság fogta el,mert a kisbaba nehezen lélegzett és szájacskája is bele lilult.
Nem vállalhatta a tovább a felelősséget vagy csak a nyűgöt.A babát és a cicát összecsomagolva a városba csoszogott egész az árvaház kapujáig.Sűrűn keresztet vetve közben ,hogy a fiúcska életben maradjon.
Letette a kapu elé bekopogtatott a vaskos ajtón és sietősen továbbállt.
Mint aki jól végezte dolgát.


--------------------------


Felix így aztán megmenekült,bár a kutya nyelvén megtelepedő paraziták kis híján megvakították.Felix azonban szívós kis legényke lévén nem vakult meg,csak maradandóan és visszafordíthatatlanul bandzsított.Ezenfelül azonban kedvenc macsekjától is kapott valamit,igaz semmi jót,csak macska szőr allergiát és egy súlyos asztmát, plusz az ezzel járó véresre kapart ekcémát.
Az intézmény vezetője olyan fösvény volt,hogy egy fillért sem áldozott Felix gyógyítására.Ehelyett egy sípot akasztott a nyakába,amit gyógyszer gyanánt kellett fújnia,becsapva ezzel a fiúcskát.
Hallotta is a város népe,ha a fiú rohamot kapott, mert a síp csak sípolt,sípolt,sípolt


-------------------------


Azonban Felix nem panaszkodott.
Két jó barátja volt csupán.... a macska aki mindig visszaszökött hozzá,bárányszor kidobták, és Euthanasia a kétszáz éve halott kislány.
Triple X Felixről írtam most.


Sieve


6 megjegyzés:

  1. He is wonderful! I especially love his posture. Very thought evoking~
    xoxox

    VálaszTörlés
  2. Thank you! I'm glad to see you here .... Flickr ...:)

    VálaszTörlés
  3. Rémisztő, de valahogy ő mégis mókás, nekem a testtartása miatt. Olyan kis esetlen. :)

    VálaszTörlés
  4. Fauna....
    Ő a kedvenc "gyerekem"!:)
    Egy egész árvaházi népet van szándékom elkészíteni.:)

    VálaszTörlés
  5. És ha mind készen lesz, nevezel velük valamilyen versenyen?

    VálaszTörlés
  6. Áááá,itt Magyarországon nem lehet!:(
    De,hosszú lélegzetvétel kell hozzájuk,mert csak szabadidőmben csinálom a "gyerekeket és a nevelőket" ,szinte csak a magam örömére,mert így kiélhetem a csúnyasághoz való vonzódásom.:):)

    VálaszTörlés

Véleményed?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...