szerda, június 03, 2009

Bloody Mary II.


Magyarországon egyetlen egy nívós Nemzetközi babakészítési verseny és kiállítás létezik ,amit évente rendeznek meg Győrben.
Eddig minden évben első lettem a benevezett "művészi önnálóan tervezett és létrehozott " babáimmal (is) , amik textilből (cloth doll) és fimo-ból készültek.
Nagy nagy sajnálatomra el vagyunk maradva a külföldi baba trendektől a jelenlegi divattól a félelmetes, vagy ha úgy tetszik horror babáktól , amik a világban mint újdonsűlt művészeti forma hódítanak és nagy természetességgel elfogadják őket.
Gyűjtő és rajongó táboruk van a babáknak és az őket megalkotó művészeknek!

Magyarországon nem fogadják szívesen, mert szinte csakis a játék azaz olyan babák az elsődlegesek ,amikkel a gyerekek játszhatnak...(is).
Pedig egy Nemzetközi versenyen kellene engedni és elfogadni,hogy az alkotó eleressze a fantáziáját és követhesse a külföldi trendeket.
Nekem nagyagy szívfájdalmam,hogy nem nézik jó szemmel és nem kívánatosak 100%-ig eme nagyszabású versenyen.
















Bloody Maryt kiállítottam tavaly a fent említett versenyen és elég vegyes érzelmekkel fogadták.....

Nem úgy a látogatók és azokon belül a gyerekek....
Imádták és körbeállták a vitrint ahova be lett téve...:)
Mert a gyerekek még tudják,mert meséken nőnek fel,amik ugyanolyan félelmetesek a számukra,csakhogy ezt a felnőttek a megélt idők során elfelejtik...
Kár...


Én szívem szerint horror,azaz creepy doll-okat,horror és félelmetes babákat is készítenék,de....nincs rá igény.Vagyis lehet,hogy van ,csakhogy nem kapnak reklámot, nem tudnak róla azok akiket érdekelne,vagy pedig épp hasonló babákat készítenek,vagy készítenének.

Talán majd tíz év múlva....talán akkor már elfogadják,hogy nem csak szép és jó dolgok vannak a világban , vagy akár a közvetlen környezetünkben...

Mert engem nem csak a szépség vonz...
Vonzódom a csúnya és félelmetes dolgokhoz, akár babákhoz....

Sieve


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményed?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...