kedd, június 02, 2009

Bloody Mary-Sieve art doll... I.










A Bloody Mary egy városi legenda ami röviden a következő:
Ha valaki odaáll a tükör elé és háromszor kimondja, hogy Bloody Mary (fonetikusan: blodi méri) akkor, Bloody Mary eljön érte és kikaparja a szemeit avagy meghal, a legendának sokféle változata terjedt el az évek során, úgy 50 darab biztos van, ugye szájról-szájra terjedt és így változott kb, mint a magyar népmesék.
Hogy ki is volt Bloody Mary nehéz megmondani...egyesek azt mondják, hogy Szűz Mária... más találgatások szerint, ő maga a sátán lánya, felesége...testvére.. sok verzió van.

A legendát emelett sok néven emlegetik, főleg a fentebb írt szájról szájra terjedés által, legismertebbek: Bloody Bones, Hell Mary, Mary Worthington, és Mary Jane.
Megidézéséhez, két dologra van szükség, egy tükörre sötét szobával és előtte ismételgetni egy szöveget sokszor, a legelterjedtebb és legismertebbek:
“Bloody Mary,” “Kathy gyere elő,” “Bloody Mirror,” és “Bloody Mary nálam van a csecsemőd.”

Magyar fordítása: Véres Mária, de nem összekeverendő: VIII. Henrik lányával aki véres kezű volt ugyan (kegyetlen módszerekkel akarta visszaállítani a katolicizmust Angliában) de semmi köze a Bloody Mary legendához!

Az italról mellesleg: Sokan hiszik, hogy a Bloody Mary, a fiatalon kivégzett skót királynő, Stuart Mária után kapta a nevét. Nos, ez nem igaz. Az “italok királynőjét” I. Mária, angol uralkodó után nevezték el, Bloody Mary ugyanis az ő gúnyneve volt.

Mindenhol a Földön előszeretettel játszák a gyerekek, ilyen ottalvós bulikon, egymás bátorságát teszik vele próbára, természetesen. Ez a "Bloody Mirror" játék.
A legenda szerint Bloody Mary a körmeivel megtámadja azokat akik megidézik, vagy addig kísérti az áldozatot, ameddig az fel nem adja és öngyilkos lesz, de vmikor csak megjelenik a tükörben majd eltűnik, Bloody Mary emelett képes örökre a türöbe zárni.

Egyesek szerint az ártatlanokat nem támadja meg.

Ha elég bátor vagy próbáld ki te is !



http://benuska.blog.hu/tags/legenda Benuska blogja alapján.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményed?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...