péntek, május 01, 2009

Miért épp A Lamia ? II.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.

Lamia Bélosz líbiai király leánya, később kísérteties alvilági istennő, aki a gyermekeket alvás közben öli meg, kiszívva vérüket. Lamia szépséges lány volt, olyannyira szép, hogy maga Zeusz ajándékozta meg szerelmével, azonban a féltékeny Héra dühében valamennyi gyermekét elpusztította és Lamiát szörnyűséges kísértetté változtatta. Szemét ki tudta venni, hogy akkor is ébren legyen amikor alszik és bármivé át tudott változni. Ezen képességeit Zeusztól nyerte, szerelme jutalmául.

A mai kultúrában:

A "Csillagporban" lehet vele találkozni, Michelle Pfeiffer alakítja Lamiát.


Én inkább  a következő horror,vagyis thriller alapján és annak hatására gondoltam ki a A Lamia alakját aki egy pimasz Lolita (cigánylány)


http://www.youtube.com/watch?v=p-REviL75zg


Drag Me  to Hell (a film ami inspirált)

Sam Raimi horrorfilmje május 29-én kerül bemutatásra az amerikai mozikban. A középpontban egy cigány átok hatására elszabaduló démon áll.

A filmben egy fiatal banki alkalmazott, Stephanie (Alison Lohman), visszautasítja a kölcsönkérelmét egy Kelet-európai gypsy-nek, megalázva őt a bankban lévő összes ember előtt. A szörnyű haragra gerjedt nő megátkozza, így Stephanie hamarosan az életéért kénytelen küzdei, méghozzá egy démonnal, akit " A Lamia" néven emlegetnek...



Egyébként a fenti film nagyon emlékeztet Stephen King - Sorvadj el!- című filmjére.


Nos azt hiszem kellőképen kitallóztam a miértjét és annak magyarázatát annak,hogy miért is  A Lamia, A Lamia.


                                         Sieve



1 megjegyzés:

Véleményed?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...